Az épületüzemeltetésnek három fő ágazata létezik.

A műszaki, az infrastrukturális, illetve a gazdasági management. Egy adott ingatlannál nagyon fontos, hogy műszaki szempontból megbízható és sűrű váratlan problémáktól, meghibásodásoktól mentesen működhessen. Amennyiben egy üzemeltető „jó gazda” szemmel, sajátjaként tekint, és nagy odafigyeléssel gondoskodik a rábízott ingatlanra, így a sok, nem várt bosszantó probléma elkerülhető, megelőzhető. Ennek elérése érdekében, illetve hogy minél kevesebb „felesleges” kiadást keljen elkölteni arra az adott ingatlanra, folyamatos megelőző, valamint tervszerű karbantartást kell elvégezni. Ez műszaki szempontból lehet gépészet, gyenge-erősáramú berendezés, építészet, egyéb. Az épületeknek az állagmegóvása is nagyon fontos tényező. Ide tartozik minden olyan karbantartási munkálat, ami hosszú távon megőrzi az ingatlan jó műszaki állapotát.

Ezen műszaki egységeket figyelembe véve, egy megbízható, problémamentes sok-sok évig precízen működő létesítményt tudhatunk magunkévá.

 

Az infrastrukturális managementhez sorolható az épület higiénia, takarítás, porta és őrszolgálat, növényzetápolás, parkgondozás, tűzvédelem stb. Mind, ám külön-külön is fontos tényező egy ingatlannál, hogy a tisztaság, a bennünket körülvevő növények, kertek, a biztonságunk, milyen képet alkot rólunk, egy hozzánk érkező vendég vagy látogató szemében. Ha mindezekre kellő odafigyelést szánunk, nemcsak magunk megelégedettségére, de például egy irodaház esetében a bérlők is jóérzéssel, szívesen tartózkodnak egy tiszta, szép ápolt növényzettel körülvett épületben, ahol egy megbízható porta illetve őrszolgálat segíti a munkában töltött hétköznapjait.

 

Gazdasági management alatt értjük, az üzemeltetés alatt álló ingatlannal kapcsolatos tanácsadást, be és kimenő számlák kezelését, kontrolling, szerződéses állomány felkutatását, biztosítását, megbízását, ellenőrzését, projekt menedzsmentjét, energiagazdálkodását, költségcsökkentő működését, tulajdonosi képviseletét, dokumentációk kezelését, egyszóval gazdaságos működését. Ezzel levéve partnereink válláról, a ház üzemeltetésével kapcsolatos terheit, így kellő időt illetve odafigyelést biztosítva a saját munkájukra.